11 Μαΐου, 2010

Επιστολή Δημοσίου Υπαλλήλου προς Πασοκ.gr

Με τις αποφάσεις που λάβατε παίρνετε στο λαιμό σας έναν ολόκληρο λαό στοχεύοντας στο πιο αδύναμο και εύκολα ελεγχόμενο τμήμα του, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Προεκλογικά μας τάξατε ότι θα είμαστε η «Δανία του Νότου» και τελικά καταλήγουμε σε «Λετονία του Νότου» αφού καταστρέφετε ζωές, καταστρέφετε οικογένειες, τους κόπους και τα όνειρα ανθρώπων που το μόνο τους "αμάρτημα" είναι ότι δουλεύουν μία ζωή, προκαταβάλλοντας κάθε μήνα το φόρο και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Οφείλω να σας θυμίσω ότι εμείς δεν πήγαμε στο μεγάλο πάρτι με τις λαμογιές, δεν τα πήραμε κάτω από το τραπέζι, δεν κάναμε ρουσφέτια, δεν βάλαμε τις υπογραφές μας για να προσληφθούν υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν ξεπουλήσαμε κρατική περιουσία, δεν αδειάσαμε ασφαλιστικά ταμεία, δεν μοιράσαμε τα ΚΠΣ σε ημέτερους, δεν πήραμε μίζες από εξοπλισμούς, δεν κάναμε γάμους στο εξωτερικό με 1500 ευρώ τη μπουμπουνιέρα, δεν χτίσαμε βίλλες αιγαιοπελαγίτικου ρυθμού στα νησιά μας, δεν πήραμε προκαταβολές ετών μπροστά για προεκλογικές εκστρατείες με ψεύτικες υποσχέσεις από σοσιαλιστικά χείλη για δίκαιη κοινωνία και προστασία των αδυνάτων. Αλλά εσείς, χρησιμοποιώντας την επιτυχημένη μέθοδο του "διαίρει και βασίλευε" στοχοποιήσατε τους δημόσιους υπάλληλους με τον χειρότερο τρόπο και τους βγάλατε μπροστά ως υπεύθυνους για τη διάλυση και καταλήστευση του δημοσίου. Δηλαδή εμείς κουβαλήσαμε υπερφίαλους συμβούλους-αλεξιπτωτιστές στα υπουργεία που κλέβουν την πρωτογενή δουλειά του προσωπικού, που την παρουσιάζουν στη συνέχεια σαν δική τους ή παρεμβαίνουν με τρόπο που συνήθως παράγει λάθη λόγω της άγνοιας και έλλειψης μίας ευρύτερης αντίληψης των θεμάτων? Εμείς προσλαμβάνουμε εταιρείες συμβούλων με απευθείας αναθέσεις και αδρές αμοιβές για να σώσουν το κράτος? Δυστυχώς όμως τα σωστά χρεώνονται στο περιβάλλον και τις επιλογές του κάθε υπουργού ενώ τα λάθη στις υπηρεσίες και στους άχρηστους δημόσιους υπάλληλους.
Μας βάλατε όλους σε έναν κουβά επειδή κάποιοι επίορκοι συνάδελφοί μας σε θέσεις κλειδιά χρηματίζονταν επί σειρά ετών και το κάνουν ακόμα υπό το βλέμμα της δικής σας πολιτικής ηγεσίας στα υπουργεία, χωρίς να λάβετε υπόψη σας ότι η πλειονότητα είναι χρεωμένη με στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια για να τα βγάλει πέρα, ακριβώς επειδή δεν τα άρπαξε. Όμως σας θυμίζω ότι αν ισχύει το "όλοι είναι ίδιοι" για τους 700.000 δημοσίους υπαλλήλους ισχύει και για εσάς τους πολιτικούς που διαχειρίζεστε αυτή την άτυχη πατρίδα.
Μας στοχοποιήσατε για τα επιδόματά μας ξεχνώντας ότι και εσείς στηρίξατε την επιδοματική πολιτική για να διασφαλίσετε ότι αυτά τα ποσά δεν θα υπολογίζονται στις πενιχρές συντάξεις που θα πάρουμε, εάν προλάβουμε να ζήσουμε μέχρι τότε. Εσείς τι λέτε, τα χρήματα των επιδομάτων που παίρνουμε για βελτίωση του χαμηλού μας μισθού θα είχαν επενδυθεί για την ανάπτυξη της χώρας ή θα είχαν γίνει και αυτά μίζες?
Μέσα σε λίγες μέρες αισθανθήκαμε ότι ο τόπος μας δεν μας θέλει, ότι περισσεύουμε, ότι πρέπει να εκλείψουμε εμείς οι μισθοσυντήρητοι και συνταξιούχοι για να απομείνουν αυτοί που έχουν τακτοποιηθεί φροντίζοντας τόσα χρόνια την πάρτη τους. Πάρτε λοιπόν τα χρήματα από το δικό μου μισθό και των συναδέλφων μου, από τη σύνταξη της μάνας μου και των άλλων «ευκατάστατων» περήφανων γηρατειών που έλεγε ο πατέρας του κόμματός σας (ευτυχώς για σας ο δικός μου πατέρας πέθανε οπότε δεν χρειάζεται να τον πληρώνετε και αυτόν) και δώστε τα άλλη μία φορά σε αυτούς που ξέρετε καλά. Το κρίμα στο λαιμό σας!!!
Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι παλιοί και νέοι άνεργοι θα σταθούν απέναντί σας και θα διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή μέχρι να αρθεί η κατάφωρη αδικία εναντίον τους.

Για την αντιγραφή, ο Blogger



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακομη και με αυτα τα μετρα ειστε προνομιουχοι...Για δειτε γυρω σας να δειτε τι γινεται με τους εμπορους και τους υπαλλήλους τους!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τον προηγούμενο σχολιαστή.
"Βόηθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας λέιε ο Ν.Ξυλούρης". Ακόμη δεν τα έχουμε δει όλα. Όταμ έλθουν ελπίζω να είμαστε στο ίδιο πεζοδρόμιο...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο. Για τον ανώνυμο που σχολίασε οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι προνομιούχοι, το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, η διαφθορά, οι μίζες, το πλιάτσικο που έγινε.
Μόνο με ένα έντιμο και αποτελεσματικό κράτος και οι έμποροι και οι υπάλληλοί τους θα έχουν υγεία, παιδεία, ανάπτυξη, εξυπηρέτηση. Τώρα το κράτος δεν λειτουργεί για τον πολίτη, αλλά για τα κόμματα εξουσίας,τους πολιτικούς και τους πάτρωνές τους.
Α Β

Ανώνυμος είπε...

Γιατί νιώθω ότι το "Λαμπεταίος Σκορπιός Σαββατογεννημένος" με απειλεί, Γιώργο; Αφού ωραία τα λες, κατά τα άλλα, μη με "φοβίζεις", θα πάω σε άλλο μπλογκ!

Εγώ πάντως σε διαβάζω ανελλιπώς και συμφωνώ κιόλας μαζί σου.

Νά 'σαι καλά.

Χρυσούλα