28 Σεπτεμβρίου, 2009

ΓΑΤΟΣ ΓΑΜΕΙ ΓΑΤΟΣ ΣΚΟΥΖΕΙ

Ένα στοιχείο που κυριαρχεί στην προεκλογική εκστρατεία είναι η αύξηση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους. Μας λέει η ΝΔ ότι μετά τις εκλογές θα έχουμε μια σφιχτή πολιτική παροχών γιατί πρέπει να μειώσουμε το υπερβολικό έλλειμμα. Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι κάνει μια ψηφοθηρική πολιτική παροχών, καταστρεπτική για την οικονομία. Η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός παίζουν το χαρτί του «δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος και θα πάρω οδυνηρές αποφάσεις για το καλό του τόπου», ελπίζοντας να ψαρέψουν από τους εχέφρονες πολίτες που πράγματι ενδιαφέρονται για τον τόπο.
Κάνοντας όμως μια αναδρομή από το 2004, από την εποχή της καταστροφικής για τη χώρα απογραφής, και μετρήσουμε τις δεκάδες χιλιάδες διορισμούς μέσω ή εκτός ΑΣΕΠ θα καταλάβουμε γιατί αυξήθηκε το έλλειμμα. Αν δούμε τον αριθμό αντιδημάρχων και την αύξηση των μισθών τους θα καταλάβουμε και πάλι γιατί αυξήθηκε το έλλειμμα. Ισχυρίζονταν ο κ. Πρωθυπουργός το 2004 ότι θα τιθασεύσει την σπατάλη του Δημοσίου και θα εξοικονομήσει 10 δις ΕΥΡΩ. Έγινε όμως ακριβώς το αντίθετο…
Τι να πούμε για τον ΟΠΑΠ; Πριν το 2004 ο μισθός των Διευθυνόντων Συμβούλων του ήταν κάτω από 10.000€ το μήνα και σήμερα εκτοξεύθηκε στις 40.000€ το ΜΗΝΑ. Πριν το 2004 ο προϋπολογισμός για διαφήμιση ήταν γύρω στα 20.000.000€ και σήμερα είναι 175 – 190.000.000€!!!
Τι να πούμε για τον Δ/ντή της Νομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού που ήθελε λιγότερο από χρόνο να βγει στην σύνταξη και απολύεται πρόωρα με αποζημίωση 1.600.000€ μεικτά; Για τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ ΟΠΑΠ που προήχθη σε Δ/ντή και απολύθηκε με αποζημίωση περίπου 650.000€ και επαναπροσλήφθηκε σαν ειδικός σύμβουλος με 15.000€ το μήνα; Η λογική αυτή έχει επικρατήσει και στα άλλα έξοδα του δημοσίου. Να γιατί έχουμε το έλλειμμα. Δηλαδή η ΝΔ έκανε τη ζημιά και τώρα φωνάζει, δηλ. «Γάτος γαμεί γάτος σκούζει». Ας ξεχάσουμε και την απόπειρα να διορίσει τον κ, Χατζηεμμανουήλ στο ΔΝΤ στην θέση της κας Ξαφά όπως βοούσαν τα ΜΜΕ!!!!!
Ο κ. Αλογοσκούφης έβαλε άσχετο άνθρωπο στην θέση του αρχηγού της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (όπως έχω γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση) και είχαμε εκτόξευση της φοροδιαφυγής και μετά η ΝΔ φωνάζει να μην γίνουν παροχές γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Δεν έχω δίκιο για τον τίτλο του άρθρου μου;
Στα παράθυρα γίνεται και πολύς λόγος για τα stage. Στην ΕΕ είναι πάγια τακτική με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Εδώ στην χώρα της υπερβολής παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες των άνεργων νέων. Από την μια πλευρά η κυβέρνηση δεν μας λέει σαφώς με ποια διαδικασία διορίζονται αυτά τα άτομα και χρησιμοποιεί αυτούς τους διορισμούς για να μειώσει πλασματικά τα ποσοστά ανεργίας. Από την άλλη με πλάγιο τρόπο στα παράθυρα της TV, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα άτομα αυτά ότι αν έλθει το ΠΑΣΟΚ θα τα απολύσει!!! Σαν δεν ντρεπόμαστε…..