04 Μαρτίου, 2008

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κάποιοι υπάλληλοι και δεν με ενδιαφέρει που πρόσκεινται πολιτικά, αλλά και για ποια αιτία, αποφάσισαν «αυθόρμητα» να κάνουν απεργία και να αναγκάσουν το χρηματιστήριο να κλείσει!!!!!!
Μου θυμίζει τους επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ πάλαι ποτέ φύλακες της Ακρόπολης που την έκλεισαν και αγνόησαν εκατοντάδες τουρίστες που ήρθαν από τα πέρατα της γης να θαυμάσουν το δημιούργημα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Κανείς δεν έλαβε υπ’ όψη του ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν όνειρο ζωής να επισκεφτούν τον Παρθενώνα και ότι είχαν μόλις μια μέρα στην διάθεσή τους για την επίσκεψη αυτή. Μερικοί απάτριδες και μαλάκες φύλακες τους το στέρησαν. Το ανάλογο γίνεται και σήμερα επί κυβέρνησης ΝΔ. Οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος απεργούν (και ειδικά αυτοί που έχουν σχέση με το χρηματιστήριο) και δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους τα προβλήματα που δημιουργούν στην χώρα. Τι επίθετα να τους αποδώσουμε; Μαλάκες, καργιόληδεςς ή απάτριδες; Προτιμώ το τελευταίο. Ναι. Είναι απάτριδες. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έλαβαν υπ’ όψη τους ότι το χρηματιστήριο δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα. Είναι το χρηματιστήριο της Κύπρου, είναι ότι επενδυτές του εξωτερικού θέλουν να κάνουν τις συναλλαγές τους την συγκεκριμένη ώρα και μέρα. Η απεργία τους ανατρέπει τα σχέδια. Πως θα εμπιστευτούν την Ελλάδα για να επενδύσουν σε Ελληνικές εταιρίες; Δεν θα γίνουμε γελοίοι στο διεθνές επενδυτικό κοινό με αυτές τις μαλακίες μερικών ανεγκέφαλων συνδικαλιστών; Θα μας υποστηρίξουν οι ξένοι επενδυτές όταν δουν ότι η Ελλάδα τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην διαχείριση των επενδύσεών τους;
Κύριοι της ΤΕ ποιος είναι ο πατριωτισμός σήμερα; Είναι οι διαδηλώσεις του Άνθιμου και του Καρατζαφέρη για το όνομα των Σκοπίων ή είναι η προσπάθεια να κάνουμε αυτή τη χώρα να ευημερεί οικονομικά και ως εκ τούτου να έχει την δύναμη να μην τολμά κανείς όχι να την απειλεί, αλλά να την ενοχλεί στο ελάχιστό.
Επειδή κύριοι συνδικαλιστές της ΤΕ δεν γνωρίζετε από Ελληνική ιστορία θα σας πως ένα περιστατικό από τον Πελοποννησιακό πόλεμο που περιγράφει ο Θουκυδίδης:
Κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου οι Αθηναίοι εισέβαλαν στην Μήλο και απαίτησαν από τους Μηλίους να συνταχθούν παρά το πλευρό τους στον πόλεμο. Οι Μήλιοι αντέδρασαν λέγοντας ότι θέλουν να διατηρήσουν την ουδετερότητά τους και οι Αθηναίοι απάντησαν ότι «θέλετε δεν θέλετε θα έλθετε μαζί μας γιατί εμείς έχουμε την δύναμη».
Ναι κύριοι. Σήμερα η δύναμη προέρχεται από την οικονομική ευημερία και πατριώτης είναι αυτός που προάγει την ευημερία της χώρας του και όχι να την καταβαραθρώνει όπως κάνετε εσείς. Ξεφτίλες...