15 Δεκεμβρίου, 2009

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων. Ο δημόσιος υπάλληλος έχει καταστεί συνώνυμο της διαφθοράς και του καλοπληρωμένου τεμπέλη. Έτσι κάθε τόσο ακούμε διάφορα άσχετα και καλοπληρωμένα δημοσιογραφάκια να ζητούν κατάργηση της μονιμότητας, μείωση ή κατάργηση των επιδομάτων και κατάργηση δώρου.
Δεν μας λένε όμως αυτοί οι κύριοι ποιοι είναι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Εγώ προσωπικά με 24 χρόνια υπηρεσίας με Πανεπιστημιακή εκπαίδευση και Master Πληροφορικής παντρεμένος με παιδί φοιτητή παίρνω μισθό 1310€ το μήνα. Μέσα σε αυτό το μισθό είναι και το επίδομα πληροφορικής. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν λίγο πολύ και κάποιο επίδομα που αθροιζόμενο με το μισθό δεν ξεπερνά τις 2000€ στο 90% των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό έγινε γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναγνώρισαν ότι ο δημόσιος υπάλληλος είναι κακοπληρωμένος και δέχτηκαν να δώσουν αυτού του είδους τα επιδόματα που όμως δεν υπολογίζονται στην σύνταξη και στο εφ’ άπαξ παρ’ ότι φορολογούνται.
Μπορούν να μας πουν τα δημοσιογραφάκια που τα περισσότερα έχουν κρατικές απολαβές πόσα παίρνουν; Εμείς ό,τι παίρνουμε το δηλώνουμε και φορολογείται στην πηγή. Να βγουν όμως να μας πουν αυτοί οι γελοίοι τύποι των πρωινάδικων πόσα παίρνουν και πόσο φόρο πληρώνουν.
Κατηγορούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι ως διεφθαρμένοι. Όντως μια μικρή μειοψηφία κυρίως εφοριακών (έχω δει έφορο να περιμένει στο γραφείο φίλου μου λογιστή να του αγοράσει το αρνί του Πάσχα) και τελωνειακών (στην Ηγουμενίτσα έχουν κλείσει 2 μέσα για παράνομο εμπόριο 450000 πακέτων τσιγάρων) είναι επίορκοι. Δεν σημαίνει όμως ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι επίορκοι όπως τους παρουσιάζουν αυτά τα γελοιωδέστατα δημοσιογραφάκια. Να γίνει επί τέλους το πόθεν έσχες και όχι μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και στους δημοσιογράφους. Να δούμε αυτοί που φτιάχνουν βίλες στην Κέα με ελάχιστο κόστος κατασκευής 7000€ το τετραγωνικό έχουν πληρώσει ανάλογους φόρους;
Ξέρετε πόσα έδωσε ο Αλογοσκούφης για την διαφήμιση του ΕΣΠΑ και ποιοι δημοσιογράφοι τα πήραν χωρίς να κάνουν την παραμικρή διαφήμιση; Αν το μάθετε θα σας πέσουν τα μαλλιά. Αυτοί έρχονται τώρα να μας κάνουν μαθήματα ηθικής. Ντροπή τους….
Κατηγορούν ακόμη τους δημοσίους υπαλλήλους ως τεμπέληδες και ανεύθυνους. Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν δουλειά να κάνουν και είναι ανεύθυνοι δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε οι υπουργοί που ακύρωσαν την αξιοπιστία του δημοσίου υπαλλήλου. Αυτοί που έβαλαν δίπλα τους διάφορους συμβούλους άσχετους, αυτοί που έκαναν μια ΜΟΔ να είναι υπερυπουργείο και κάνει την δουλειά του δημοσίου με αποτέλεσμα ο δημόσιος υπάλληλος να είναι άνευ αντικειμένου και παρ’ όλα αυτά να γίνονται νέες προσλήψεις για καθαρά πολιτικούς και μικροκομματικούς λόγους.
Φταίνε οι υπουργοί που διορίζουν την πλειοψηφία των υπηρεσιακών συμβουλίων με αποτέλεσμα οι Γ. Δ/ντές, Δ/ντές και Τμηματάρχες να μην είναι αποδεκτοί από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων γιατί δεν έχουν την «έξωθεν καλή μαρτυρία» να είναι προϊστάμενοι.
Ας γίνουν σωστές οι κρίσεις για τις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων και μετά τα λέμε.
Επειδή όμως όλοι αυτοί οι κύριοι δεν γνωρίζουν την δύναμη των δημοσίων υπαλλήλων, τους καλώ όλους τους συναδέλφους να δείξουμε την δύναμή μας. Και η δύναμή μας είναι η κατανάλωση. Σας καλώ όλους λοιπόν να ελαχιστοποιήσουμε την κατανάλωση. Αγοράζουμε μόνο τα απαραίτητα. Όχι ρούχα, όχι πολλά τρόφιμα, όχι εφημερίδες, όχι ποτά, όχι ηλεκτρονικά, όχι καινούργια αυτοκίνητα, ελαχιστοποίηση μετακινήσεων, ελαχιστοποίηση διακοπών, όχι ταβέρνες κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Ας μειώσουμε την κατανάλωση και θα δουν όλοι αυτοί οι «μάγκες» που θα πάνε..
ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ αυτό ας γίνει η σημαία του δημοσίου υπαλλήλου.