10 Σεπτεμβρίου, 2009

Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά τα μικρά κόμματα της αριστεράς αποδείχτηκαν μικρά και στην πολιτική τους. Παρά τους ισχυρισμούς των μεγάλων κομμάτων ότι ο τόπος χρειάζεται αυτοδυναμία για να κυβερνηθεί, πιστεύω ότι ο συνασπισμός δύο κομμάτων θα ήταν επωφελέστερος για τον τόπο. Πόσες Ευρωπαϊκές χώρες δεν κυβερνούνται με αυτό τον τρόπο; Εμείς είμαστε άγριοι και δεν το μπορούμε;
Μέσα στην παγίδα αυτή πέφτουν συνέχεια τα δύο κόμματα της αριστεράς πράγμα που δεν το κάνει το ΛΑΟΣ. Η παγίδα είναι ότι αυτά τα δύο κόμματα προσπαθούν να χτυπήσουν την αυτοδυναμία των δύο μεγάλων παικτών, αλλά δεν προτείνουν συγκεκριμένη και σαφή λύση στο παρακάτω ερώτημα:
"Πρέπει μετά τις εκλογές να κυβερνηθεί ο τόπος ΝΑΙ ή ΟΧΙ"; Η απάντηση στο ερώτημα είναι προφανής। Την προφανή αυτή απάντηση δυστυχώς δεν την δίνει κανένα από αυτά τα κόμματα προσπαθώντας από την άλλη πλευρά να πείσουν τους πολίτες να μην δώσουν την αυτοδυναμία στα μεγάλα κόμματα.
Τι θα εμπόδιζε τον ΣΥΡΙΖΑ π.χ. να έλεγε ότι εγώ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ενός κόμματος θα επιζητούσα την συνεργασία με το ιδεολογικά πλησιέστερο σε μένα κόμμα και να κάνω κυβέρνηση συνεργασίας; Να είχε από τώρα σαφές και ρεαλιστικό κυβερνητικό πολιτικό πρόγραμμα ώστε οι πολίτες να πειστούν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μικρό μεν, αλλά ρεαλιστικό πολιτικό κόμμα;
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα ήταν η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη πλευρά η αποδυνάμωση των ισχυρών. Αυτό θα το δείτε να γίνεται με την ΝΔ και ΛΑΟΣ, γιατί το ΛΑΟΣ έχει παρουσιάσει αυτά τα χαρακτηριστικά της σαφήνειας και ρεαλισμού σαν κόμμα εξουσίας.
Αντί για αυτά έχουμε μια διάλυση στο ΣΥΡΙΖΑ, μια στείρα άρνηση και νεφελώδη πολιτική. Μπορούν να φανταστούν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΚΕ αν ήταν στην κυβέρνηση και είχαν αναλάβει ένα δυό υπουργεία τα οποία θα τα πήγαιναν καλά τι κέρδος θα είχαν; Και αύξηση του ποσοστού τους θα είχαν και ο τόπος θα τα πήγαινε καλύτερα και η διαφθορά θα ήταν μικρότερη. Θα είχαμε το φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη ενώ με την αυτοδυναμία έχουμε Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει.
Ξυπνάτε σύντροφοι…..