01 Σεπτεμβρίου, 2009

Ο ΦΑΟΥΣΤ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑΝ!!!

Θα μπορούσατε πριν από μερικά χρόνια να φανταστείτε ότι ο Γκαίτε με το Φάουστ θα ήταν σχεδόν πραγματικότητα; Και όμως σήμερα είναι δυνατόν!!!!
Όποιος είδε χθες βράδυ τις ειδήσεις στο MEGA θα κατάλαβε τι εννοώ.
Άνοιξα και εγώ που λέτε την τηλεόραση να δω τις ειδήσεις στο MEGA, αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Η φωνή ήταν γνώριμη, αλλά το πρόσωπο διαφορετικό. Ένα πρόσωπο γλυκό και sexy με την φωνή της κας Τρέμη!!! Καλά μαντέψατε… Ήταν η κα Τρέμη, αλλά με μια δραματική αλλαγή στο πρόσωπο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες… ( Από το blog "troktiko.gr").Τότε αναρωτήθηκα αν και στο υπόλοιπο του σώματός της έχει γίνει η δραματική αυτή αλλαγή. Και αν μεν έχει γίνει τότε μιλάμε κυριολεκτικά για έναν νέο άνθρωπο με την παλιά φωνή. Αν όχι, τότε μιλάμε για επιφανειακή αλλαγή για τις ανάγκες της τηλεόρασης. Τεχνικά, είναι φανερό ότι η αλλαγή θα μπορούσε να έχει γίνει σε όλο το σώμα ώστε να έχουμε ένα απολαυστικό αποτέλεσμα!!!! Πολύ θα ήθελα να μάθω. Να μας πει που έκανε την αλλαγή να πάμε και εμείς….

Το θέμα είναι φίλοι μου τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο να θέλει να ΜΟΙΑΖΕΙ νέος. Είναι ματαιοδοξία; Είναι ίσως το πνεύμα της εποχής που θέλει τον άνθρωπο και ιδιαίτερα την γυναίκα πάντα νέα και όμορφη; Πιστεύω ότι είναι και τα δύο. Η φύση έχει κάνει την γυναίκα να θέλει να είναι νέα, όμορφη και επιθυμητή γιατί έτσι θα προσελκύσει το αρσενικό με στόχο την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Εν συνεχεία την τάση αυτή την εκμεταλλεύονται οι εταιρείες καλλυντικών κ.τ.λ. και έχουν στήσει αυτή την παγκόσμια βιομηχανία καλλυντικών και περιποίησης σώματος και στις οποίες πηγαίνει ένα σεβαστό ποσοστό από το ετήσιο γυναικείο εισόδημα.
Δεν φτάνει όμως το γυναικείο εισόδημα και οι εταιρείες έχουν ρίξει δίχτυα και στον ανδρικό πληθυσμό. Μην σας φαίνεται αυτό παράξενο. Όλοι γνωρίζουμε για τα ανδρικά καλλυντικά. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται μεγάλη κατανάλωση για να ικανοποιηθεί η ακόρεστη δίψα για κέρδος των πολυεθνικών ομορφιάς. Επιστρατεύουν την μόδα θέλοντας να κάνουν τους άνδρες γυναικωτούς ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση καλλυντικών. Είναι μια εξήγηση γιατί στις ημέρες μας προωθείται ασύστολα η ομοφυλοφιλία και κυρίως μέσα από τα κανάλια. Έχουμε πλέον απαυδήσει από αυτή την ιστορία.
Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια στην Αντιόχεια, όπως μας λέει ο Αυτοκράτορας Ιουλιανός, δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις την γυναίκα από τον άνδρα. Οι άνδρες ήταν αποτριχωμένοι (όπως και σήμερα πολλοί), βαμμένοι και κουνιστοί. Από την άλλη κυριαρχούσε ο ατομισμός και η επιδίωξη των απολαύσεων. Υπήρχε ένα χαμηλό πνευματικό επίπεδο και η έννοια κοινωνίας και κράτους ήταν ανύπαρκτη. Αν θα κοιτάξετε προσεκτικά γύρω σας θα δείτε ότι και σήμερα έχουν αρχίσει να γίνονται φανερά αυτά τα φαινόμενα. Μην νομίσετε ότι οι τελευταίες πυρκαγιές και τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία δεν οφείλονται και σε αυτές τις αιτίες.
Το αρχαίο ελληνικό θαύμα οφείλεται στο ότι ο πολίτης έθετε πάνω απ’ όλα το καλό της πόλης και μετά το δικό του. Συμμετείχε ενεργά στα κοινά και ήταν κοινωνός των όποιων καλών ή κακών αποφάσεων.
Μετά όμως από την εμφάνιση του Σωκράτη, ο οποίος έριξε το βάρος στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση που έφτασε τον αρχαίο άνθρωπο να είναι έρμαιο των αποφάσεων διαφόρων ισχυρών και μη απατεώνων. Και σήμερα η εποχή μας βαδίζει στα ίδια βήματα.
Αν δεν αναλάβουμε σαν πολίτες πρωτοβουλίες για όλα τα θέματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής θα έχουμε αφήσει την τύχη μας σε κάποιους μάγκες που από τα παράθυρα της ανανεωμένης κας Τρέμη θα μας τρομοκρατούν με τους ιούς της γρίπης, με τις φωτιές, με τις ακάλυπτες επιταγές, με τις περικοπές μισθών και συντάξεων κ.τ.λ, κ.τ.λ.
Ποιος είπε ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης είναι αυτό που ισχυρίζονται οι σημερινοί «γκουρού» της οικονομίας; Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι; Και βέβαια υπάρχουν. Δεν έχει δημιουργηθεί όμως μέσα στην κοινωνία η κρίσιμη μάζα που θα φέρει στην επιφάνεια αυτά τα θέματα.
Είμαι βέβαιος όμως ότι θα γίνει.

ΥΓ
Δεν πιστεύω ότι μετά την ανανέωση που έκανε η κα Τρέμη θα ακολουθήσει και η ανανέωση του δελτίου ειδήσεων ώστε να πάψει πια η τρομοκρατία των ΜΜΕ και η μιζέρια.