03 Μαρτίου, 2010

ΓΡΑΜΜΑ Σ’ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟ

Φίλε Χανς,
Σου γράφω σήμερα γιατί έχω πολλά να σου πω για το πώς τα περνάμε εδώ κάτω στο Γκρίκελαντ. ¨Όλοι εδώ κάτω έχουν ερωτήματα για το που το πάει η Κυβέρνησή σας και ειδικά η καγκελάριος Μέρκελ. Οι απόψεις της έχουν γίνει και από σένα πιστευτές και αρχίζει η καχυποψία μεταξύ μας ενώ μέχρι τώρα τα πηγαίναμε σχετικά καλά.
Φαντάζομαι ότι θα γνωρίζεις για την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουμε τώρα τελευταία. Για να είμαι ειλικρινής έχουμε και εμείς μεγάλες ευθύνες, αλλά τώρα που άρπαξε φωτιά το σπίτι μας αντί να δώσετε ένα χέρι βοήθειας εσείς ρίχνετε πετρέλαιο χωρίς να σκέφτεστε ότι από τη φωτιά μπορεί να αρπάξει και το δικός σας σπίτι.
Είμαστε χρεωμένοι, είναι γνωστό σε όλους. Δανειζόμαστε να τα βγάλουμε πέρα γιατί δυστυχώς δεν καταφέραμε διατηρήσουμε την βιομηχανία μας όπως ήταν στην προ ΕΟΚ εποχή και δεν φταίμε αποκλειστικά εμείς γι’ αυτό το θέμα. Η είσοδός μας στην Ένωση Εμπόρων όπως την λέω εγώ, περισσότερο ωφέλησε εσάς παρά εμάς εδώ κάτω. Πού είναι η βιομηχανία που είχαμε; Πριν την είσοδό μας στην ΕΕ είχαμε έξη εργοστάσια λευκών συσκευών (ψυγεία, ηλ. Κουζίνες κ.τ.λ.) και όλα αυτά σήμερα έκλεισαν και ένα εξαγοράστηκε από εσάς. Τα εργοστάσια αυτά έγιναν υποκαταστήματα της Miele, της Candy, της Bosch κ.τ.λ. Δηλαδή αντί να παράγουμε χρήμα, δανειζόμαστε και τα δανεικά τα παίρνουν οι δικοί σας βιομήχανοι για να εισάγουμε εμείς τα προϊόντα τους. Δανειζόμασταν από τις δικές σας τράπεζες για να αγοράσουμε τα δικά σας προϊόντα!!!
Φτιάξαμε ένα αεροδρόμιο. Ποιος πήρε τα λεφτά; Η δική σας η Χοχτιφ βέβαια. Ποιος προμηθεύει με ιατρικά μηχανήματα και φάρμακα όλα τα νοσοκομεία μας κρατικά και ιδιωτικά; Η Siemens και η Bayer βέβαια. Πόσο στοιχίζουν τα φάρμακα της Bayer στην χώρα σας και πόσο σε εμάς; Να σου πω εγώ; Επτά φορές επάνω!!!!! Ποιο κράτος της ΕΕ έχει την μεγαλύτερη αναλογία σχετικά με τον πληθυσμό σε Γερμανικά αυτοκίνητα; Εμείς βέβαια. Πάλι δανειστήκαμε για πάρτη σας… Για το C4I των Ολυμπιακών Αγώνων ποιος πήρε τα λεφτά; Και τα λεφτά που πήραμε από την πώληση του ΟΤΕ που έγινε κοψοχρονιάς σε σας πήγανε πάλι αν δεν το γνωρίζεις. Και σεις τώρα δεν κάνετε τον κόπο όχι να μας δανείσετε, αλλά με μερικές απλές δηλώσεις να πείσετε τους τραπεζίτες σας να μας δανείσουν με λογικά επιτόκια και όχι να μαζεύονται από πάνω μας σαν τα όρνεα.
Να φανταστείτε πόσο σας εκτιμούμε που η προηγούμενη κυβέρνησή μας, όταν ξέσπασε η κρίση μείωσε τον φόρο ταξινόμησης στα μεγάλα αυτοκίνητα και αγοράσαμε έτσι με δανεικά λεφτά πάλι τα δικά σας Jeep Cayenne, BMW, MERCEDES. Πάλι για πάρτη σας έχασε η Ελλάδα λεφτά και τα πήρε η δική σας βιομηχανία. Βλέπεις δηλαδή ότι τα δανεικά μας πιάνουν τόπο. Για σας δουλεύουμε φιλαράκο μου…..
Φίλε μου καταστρέψαμε και την γεωργική μας παραγωγή με τις επιδοτήσεις στα γεωργικά προϊόντα. Κάναμε τους αγρότες μας να περιμένουν την επιδότησή σας ώστε να πουλάμε τα προϊόντα μας φτηνότερα σε σας. Και λένε οι συμπατριώτες σου ότι μας πληρώνουν…. Δεν μας πληρώνουν φίλε μου. Κύκλο κάνουν τα λεφτά και γυρίζουν σε σας γιατί εσείς μας επιδοτείτε για να σας πουλάμε φτηνά αγροτικά προϊόντα προς όφελος όλων σας. Μας εξαρθρώσατε την γεωργική παραγωγή με τις επιδοτήσεις και τώρα πάτε να τις κόψετε λάου-λάου (σιγά-σιγά). Τότε να δεις τι έχει να γίνει.
Και σεις; Ποιο είναι το ευχαριστώ; Μας λέτε απατεώνες, μας λέτε τεμπέληδες γιατί παίρνουμε σύνταξη στα 57 χρόνια, υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους, ότι παίρνουμε 14 μισθούς και επιδόματα κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Φίλε μου πρώτον δεν είμαστε υψηλόμισθοι. Είμαστε όμως υπεράριθμοι εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ξέρεις όμως γιατί; Γιατί η εξάρθρωση της βιομηχανίας μας προς δικός σας όφελος έφερε ανεργία στους νέους ανθρώπους. Έτσι οι κυβερνήσεις μας για να βοηθήσουν τον κόσμο αύξησαν τον πληθυσμό των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι 14 μισθοί δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μικρό βοήθημα στον πενιχρό μισθό που παίρνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι. Και τα επιδόματα το ίδιο είναι. Τα παίρνουμε και σε σας τα δίνουμε αγοράζοντας τα δικά σας προϊόντα.
Μήπως ξέρεις φίλε πόσα πληρώνουμε για να εξασφαλίσουμε της εθνική μας άμυνα; Πληρώνουμε το 4,5% του ΑΕΠ. Αν είχαμε αυτά τα λεφτά δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Φαντάζομαι ότι θα γνωρίζεις ότι και σεις παίρνετε ένα μεγάλο μερίδιο από αυτά τα τεράστια κονδύλια και έτσι δουλεύει η βιομηχανία σας.
Ναυπηγεία πήρατε, χάλια τα κάνατε. Υποβρύχια παραγγείλαμε και γέρνουν. Που το πάτε; Μαθαίνω ότι θα τα αγοράσουν Άραβες και Λιβανέζοι.
Αναρωτιέμαι μήπως είμαστε αφελείς και τα λεφτά που δανειζόμαστε τα δίνουμε σε σας ενισχύοντας την οικονομία σας. Γιατί να δανειζόμαστε για πάρτη σας αφού εσείς δεν βοηθάτε στη δύσκολη περίσταση;
Αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν σκόπιμο να βάλουμε σκληρό φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που θα πιάνει φυσικά BMW, PORSCHE & MERCEDES; Γιατί να ψωνίζουμε Γερμανικά προϊόντα αν μπορούμε να αγοράζουμε Ελληνικά; Βγαίνουν και κάτι ανόητοι στα περιοδικά που προκαλούν με την Αφροδίτη που είναι στο Λούβρο. Να βγούμε και εμείς με φωτογραφίες για το τι έκαναν οι συμπατριώτες σου στα Καλάβρυτα; Αλήθεια ρε φίλε τι θα γίνει με αυτές τις αποζημιώσεις και το χρυσό που τσεπώσατε; Θα πάρουμε τίποτα ή θα κάνετε συνέχειa το κορόϊδο; Οι σωστοί πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για να έχουν μετά δικαίωμα να αποκαλούν τους άλλους απατεώνες.
Αν θα λέγαμε ότι σταματάμε κάθε εξοπλιστικό πρόγραμμα. Τι νομίζεις; θα έκανε μια δήλωση η «Καγκελαρίνα» σας ότι θα προστάτευε την Ελλάδα από ενδεχόμενη Τουρκική επίθεση; Στο υπογράφω ότι δεν θα το έκανε γιατί θα έχανε χρήμα από τους εξοπλισμούς. Εμείς πρέπει να τα βρούμε με την Τουρκία για να σας βάλουμε μετά εκεί που ξέρεις το δάκτυλο της Αφροδίτης. Αυτό πρέπει να κάνουμε σαν λαός και εμείς και οι Τούρκοι ώστε να πάψει η εκμετάλλευση μας από εσάς, τους Αγγλογάλους και τους Γιάνκηδες.
Είμαι σίγουρος φίλε μου ότι θα τα καταφέρουμε να πηδήξουμε αυτό το παλούκι και τότε θα πρέπει να μετρήσουμε φίλους και εχθρούς. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε επιτέλους είναι να δούμε ποιο είναι το συμφέρον μας.
Ζητώ λοιπόν από τα φιλαράκια μου τους συμπατριώτες μου να μην στέλνουν έξω τα δανεικά τους. Θα έκαναν καλλίτερα αν αγόραζαν ελληνικά προϊόντα. Και αυτό θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να τους πείσω να κάνουν. Βαρέθηκα πια μας αποκαλούν ζήτουλες της ΕΕ. Πολλά θα θυσιάσουμε για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος της κοινωνίας μας. Πολλά θα θυσιάσουμε ώστε κάποια στιγμή να παίξουμε και εμείς το παιχνίδι μας εις βάρος σας. Στο Γκρικελαντ λέμε «έχει ο καιρός γυρίσματα».
Auf Wiedersehen

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λαμπεταίε

Μιλάς σωστά και αυτός ο ποταμός επιχειρημάτων πραγματικά θα άξιζε να μεταφραστεί στα Γερμανικά και να μπεί σε μπλόγκ που διαβάζουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί.

παναγιώτης είπε...

Συμφωνώ και συμμερίζομαι τις απόψεις σου. Το μόνο που θα πρόσθετα θα ήταν ο αποδέκτης ή οι αποδέκτες, οι ευρισκόμενοι εντός των ΄΄τειχών΄΄. Γνωστά τα ονόματα από όλο σχεδόν το φάσμα της πολιτικής και της μπίζνας. Κάθε συναλλαγή χρειάζεται τουλάχιστον δύο ΄΄παίχτες΄΄ ή συνεργάτες
Πάνος